Avşa Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > YAZILARIM > Yazılarım
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ada Hakkında Yorumlarım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Admin Group
Admin Group
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Avşa Adası Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ada Hakkında Yorumlarım
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2010 Saat 13:10

HAYATIN İÇİNDEN

Evet babam hep bana söylemiştir yapmak istediklerini erteleme ertelersen geç kalırsın.demişti.
Neye geç kalacağımı çok düşündüm ama nafile.Okul’da okumak lazım ama benim yapmak istediklerimin ne olduğunu çok iyi biliyorum.Bana kimsenin inanamayacağınını da biliyorum.
Mesela benim hayalim ileride bir yönetici olmak.Yada milletvekili,yada belediye başkanı mesela genel müdür yada en az yanında 20 kişinin çalıştığı bir iş adamı ,belkide yüksek rütbeli bir asker.Bende bir işe yaramak istiyorum.Yaşımın çok küçük olduğunu biliyorum ama bende bir işe yaramak istiyorum.
İşe yaramak için örnek alınacak kişiler seçmek gerekir.İyi insanları örnek almak gerekir,mesela ben avşalıyım avşada belediye başkanı Cevdet Çağlar’ı örnek alıyorum.Başkanın yaptığı icraatların sayısı belli değil.Mesela bazıları şöyle:
1)Kanalizasyon şebekeleri.
2)Alt içme suyu şebekesi.
3)Elektrik enerji hatlarının yer altına alınması.
4)Denizden içme suyu arıtma tesisinin hizmete açılması.
5)Adayı adeta ağaç cennetine çevirmesi,yaklaşık olarak toplam 100 bin çam ağacının ekilmesi.
6)Kilometrelerce granit yol çalışmaları.
7)İskele meydanının yeniden düzenlenmesi.
8)60 araç ve 400 yolcu taşıyan arabalı gemi alınması.
9)Yol genişletme çalışmalarına hız verilmesi.
10)Mezarlık duvarlarının yapımı ve mezarlık yolunun tamamen taş döşenmesi.
11)Yiğitler mahallesinin mezarlık duvarlarının yapılması.
12)Yiğitler liman yolunun yapılması ağaçlandırılması.
13)Yiğitler ön sahil kısmının yeniden düzenlenmesi.
14)Belediye hizmet binasının yeniden onarılması,bilgisayarların yenilenerek daha modern bir şekilde vatandaşlara hizmet sunulması.
15)İskele meydanında halkın gölgeden yararlanmaları için mebron gölgelikler yapılması.
16)Ön sahil bandında yeni düzenlemeleyle Varenda sistemine geçilmesi.
17)Pazar yerinin yenilenerek daha modern bir şekilde halkın hizmetine açılması.
18)Avşa belediyesinin yanında çocuk parkı ve spor komplekslerinin yapılması.
19)30’un üzerinde hizmet araçları filosu.

Acaba hangi birini yazsam bilemiyorum hele birde yaptığı işlerin altına kendi sözlerimi deyilde olu önder Atamızın sözlerini yazdığı Anıt ve binalarda görebiliriz.
Sayın başkanım sen şimdilik benim hayal ettiklerimi gerçekleştir.Şimdilik bayrak sende Bende büyüyeceğim adam olacağım O hizmet Bayrağını senden alacağım.Tabiki senden öğrendiklerimle beraber bu sefer ben hizmete devam edeceğim.
Babamın bana dediklerini o zaman yapacağım.

YAZAN:EMİR YILDIZ

AVŞA ADASINA GÖNÜL VERENLER

Bugünkü yazımda size avşada yapılan yol çalışmaları ile ilgili yorum yapacağım...

İlk olarak geçmişe gitmek gerekir.Çünkü geçmişten ders almayan bir insan hayatta ve bu günümüzde başarılı olamaz.
  Neden geçmiş diyorum mesela benim dedemin babası yani büyükdedem Avşadaki GRANİT ocaklarında çalışmış yalnız o değil Avşada hemen hemen herkesin dedeleri GRANİT ocaklarında çalışıyormuş.Klasik ve tipik,irili ve ufaklı ocaklarda büyükler paket taş dediğimiz yol taşları kesiyormuş.

Çocuklarda onlara su ve yiyecek götürüyormuş.Öğlen olduğu zaman tuzlubalık,tahin,pekmez,salatalık,domates,zeytin ve köy ekmeği yenirmiş.Öğlen sohbetlerinde gecen konuşmalarda istanbul'un bütün yollarına GRANİT taş göndereceklerini bundanda para kazanacaklarını konuşurlarmış.

İçlerinden bir tanesi arkadaşlar demiş.
Acaba bir gün gelecekte avşanın yollarına GRANİT olacakmı demiş.Bunun üzerine Arkadaşları senin hayal gücün çok fazla demişler.

Tekrar o nasırlaşmış elleri ile taş kesmeye devam etmişler.

Gelelim bu günümüze,şimdi adanın ön sahil kısmı 1.000 'lerce m2 GRANİT döşenmiş durumda.Belliki içimizden biri geçmişe kulak vermiş Ata mirasına sahip çıkmış.Yollarımızın hemen hemen yarıdan fazlasını GRANİT döşemişler.

Atalarımızın bugün hayatta olmayan dedelerimizin hayallerini gerçekleştirmeş.

Sayın Başkanım aslında şöyle demek lazım yolda yürürken kapalı gözlük değilde Anlı açık gururla yürümek lazım o zaman üstüne bastığımız o güzelim nakışlı yolların farkına varırız.

GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR ANLAYIŞI İLE DAHA GÜZEL YOLLARA İMZANI ATMA DİLEĞİ İLE BAŞARILAR DİLERİM SAYIN BAŞKANIM...

yazan:Emir Yıldız

MÜJDE!!!! ADADA SU SORUNU ÇÖZÜMLENDİ!!

Bu konuda herkes birşeyler yazdı ama ben tatmin olmadım yazmakla ve söylemek değilde bir işi yapıp başarmak gerekiyor...

Eskiden büyüklerimize bir bardak su götürdüğümüzde bize derlerdiki su gibi Aziz ol yada Su gibi ömrün olsun derlerdi.
   Şimdi Avşa adasındaki su sorununu hepimiz çok iyi biliyoruz.Çoğumuz sokak çeşmelerinden su taşıyarak büyüdük.Evdeki sularımız içilmiyor ve yemeklere konulmuyordu.
   Avşaya gelen turistler suların çok tuzlu ve kirliliğinden şikayetçilerdi. Bunun farkında olanlar vardı olmayan lar vardı. Ama bir gerçek varki belediye başkanımız ÇEVDET ÇAĞLAR bunun çok iyi farkında idi. O kafasına koymuştu deniz suyunu arıtıp içme suyuna çevirecekti.

Bununla ilgili proje yaptı bu projeye karşı çıkanlar oldu, olmaz diyenler oldu, hele bu birde bu suyun tonu çok pahalı olur diyenler oldu.
   Ama başkan bunların hiçbirini kafasına takmadı ve yılmadı gece gündüz yollarda sabahladı en sonunda deniz suyunu arıttı ve ben o sudan 1 bardak doldurdum gururla içtim hiç bir su bana okadar şerbet gibi gelmemişti.
   Üstelik tonu çevre temizlik dahil 2.50 kr.

ŞİMDİ OLMAZ DİYENLER, OLAMAZ DİYENLER SİZ BU SUYU EVİNİZDEN AKAN ÇEŞMEDEN İÇERKEN HİÇ SIKILIP ELEŞTİRDİĞİNİZ İÇİN UTANMAYACAKMISINIZ .
      AMA HERŞEYE RAĞMEN BU SU ADAMIZDA HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN.

SU GİBİ AZİZ OL BAŞKAN
                                     CEVDET ÇAĞLAR BAŞKAN

AVŞAYA SEVDALANMAK 

Evet avşaya sevdalanmak diye başladık,öyle bir sevdaki zamanı unutturup büyüleyen caizi tabirse bir bardak suyunu içenin bir daha terkedemeyip yerleştiği Avşa sevdalısı olmak.
   Ama adaya sevdalı olmanın birde bedeli olmalı,sevdası boş değil dolu olmalı,sevdası ile ağaç dikmeli,sevdası ile gül dikmeli,menekşe dikmeli,sevda öyle kuru olmuyor.Adayı öyle çıplak gözle görmeli.Bir hikayede olduğu gibi.Kral çıplak demeli korkmadan cesurca yürümeli.Her tarafa ağaç dikmeli,doğaya aşık olmalı,insanlara aşık olmalı,kimseye küsmeden,kimseyi kırmadan doğruları çekinmeden yapmalı.Böyle davranan bir insanı eleştirmemeli,hakkında konuşmamalı,bunu anlamak istemiyorum ama neden?

Arkadaş buyur sana denizden bir bardak su arıttım susamışsın iç demekmi kötü,yoksa çok güneş var arkadaşgel diktiğim ağacın gölgesinde otur demekmi kötü,yoksa arkadaş sen yolda tökezlemeden yürü diye yollar yaptım demekmi kötü,yoksa sen evinde rahat otur evinde temizliğini yap,kullandığın atık suların gevenli bir şekilde akıp gidiyor sen hasta olma demekmi kötü.Dereler yaptım sel sularından malların zarar görmesin demekmi kötü,yoksa yok parasını deniz aşırı yolculuk yap hemde kendi geminde demekmi kötü.

Tamam bunların hepsi kötüde doğru olan ne? Eğer bana söylerseniz bende bilmek isterim,bence doğru olan hikayede olduğu gibi cesurca kral çıplak demeli  ve herşeyi çıplak gözle görmeli,yanlış insanların doğru yolu bulması ümidi ile... 

Korkularım

Eski yiğitler yolu derdik 
Adı üstünde eski bir yol eski yiğitler yolu avşanın hemen çıkışında mezarlık yanında geçer.Bu yol 5-6 yıl öncesine kadar çok ürkütücü ve kasvetli bir yoldu.

Yiğitlerin yeni yolu açılmadan önce o yoldan geçilirdi. Geçe kimse geçmezdi karanlıktı ,dikenli idi ,çırpılıktı,ulu çam ağaçları budanmamıştı,
bütün bitkiler ve ağaçlar iç içe girmişti,mezarlar hiç gözükmüyordu,ogünden bugüne hiç oradan geçmemiştim ,taki anneannem ölünceye kadar.

Mezarlığa korkarak gittim ama kendi kendime söz verdim anneannem ölmüştü gitmeliydim ve mezarlığa giitim,ama hayretler içinde kaldım,
mezarlıkta ot yok diken yok,o korkunç hava yok ,ağaçlar budanmış,mezarlığın yolu taş döşenmiş,hele hele okuldan tam mezarlığa kadar kara yolu taş döşenmişti.

Mezarlık duvarları yeniden yapılmış,çok güzel olmuş,bunların yapımında emeği geçen hele yapımında vesile olan başta Başkan olmak üzere herkese şükranlarımı sunarım .Başkanım sayende korkularımı yendim. İnsanlar korkularını yendiler ,ailede göçmüş yakınlarına artık korkmadan dua okumaya geliyorlar.

Allahtan dilerimki bu mezarlıkta yatan herkesin allahım cennetine kabul etsin çünkü orada o kadar güzel bir mezarlık varki insanlar gece lamba ışıklarında,gündüz güneş ışıklarında hep ölmüşlerimizin ruhuna fatiha okunası geliyor. O mezarlıkta yatan herkesin allahımın cennetine kabul etmesini dilerim. 

BU GÜNKÜ KONUM ŞEBEKE YANİ AĞ

Şebeke  diye başladım ama bir gayri meçhul yasadışı şebeke değil,çok anlamlı güzel birşey,adeta insanın damarları gibi,insanların damarlarında kan nasıl akar nasıl dolaşır hepimiz iyi biliriz.İnsana hayat veren kanda bu damarlarda dolaşır.Damarlar ana harter,normal damar,kılcal damar gibi çeşitlere ayrılır.Bir tanesine birşey olursa hiçte hoş olmayan rahatsızlıklara sebep olur,bu hiç iyi olmaz.
   Diğer anlamlarda şebekeler vardır,mesela su şebekesi.Bunda yaklaşık 5 yıl öncesine kadarki su şebekesinden bahsedelim.Cok ilkel ve bozuktu,patlak,çatlak ve sızıntılar oluyordu;Tamiri içinde bisiklet lastiği kullanılıyordu.Bu çok sağlıksızdı.O patlak ve çatlaklardan çeşitli bakteriler girer,bize mikrop bulaştırırlardı,sık sık hasta olurduk.Bu kimsenin umurunda değildi.O dönemde gemisini kurtaran kaptan misali allah allah yaşıyorduk.2004 seçimlerinden sonra belediye başkanımız başkan seçilirken bunun çok farkındaydı.Hayalindeki projeyi yürürlüğe koymanın zamanı gelmişti.Bu projeler adeta birer hayal ürünüydü.Diyorum çünkü herkes öyle düşünüyordu.O önce su şebekesini yapacak ondan sonra denizden su arıtacaktı.Bunu söylerken herkes gülüyordu.

Başkan sen hep hayallerle uğraşıyorsun senin işin olmaz diyodu.O hep kendi bildiği yoldan yürüdü kimseyi dinlemedi ankaranın yollarını aşındırdı.İlk önce yetkili mercilerden ve bakanlıklardan su şebekesi için ödenek aldı.Hemde hibe.Rakamını bilmiyorum ama yaklaşık 5- trilyon tl olması gerekir.Bu avşa adasında sevinç ile karşılandı,anons  cihazları ile köye anonslar yapıldı.Başkan cevdet çağlar bu sevincini belde halkı ile paylaşmak istedi,ama nafile.Bu olanlardan kimse hoşnut değildi.

Çeşitli dedikodular üretilmeye başlandı.Dendiki,işte efendim nalburiyeden PVC boru alınacak kırık borular değişecek dediler.İşte ne şebekesiymiş şebekemiz sağlam dediler.Kısacası kimse bu olanlara inanmadı,ama kim dinlerki söz konusu belde yararına olan bir işti. Şebeke işine başlandı,tam 140 km su döşendi.Bu şebeke yer altına döşendi.Tam 1 yılda bitti.Sayısına hatırlamadığımız 
tırlarla özel yapım basınca dayanıklı PVC borular geldi.Hesabını yaparsak Avşadan inegöl'e kadar yer altı şebekesi döşendi.Yer altı diyorum,anlamı yer altı ama manası ve yararı büyük.İnsana nasılki damarlarındaki kan hayat veriyorsa yani bir şebeke vazifesi görüyorsa aynen öyle,bizimde Avşadaki yer altı şebekeside  bize hayat veriyor.

Evet denizden arıtılmış tatlı içme suyuda içinden geçir akınca nede güzel oluyor... 

AVŞA'DA İNSANLARIN İKİYE BÖLÜNÜŞÜ

Bölünüş diye başladık ama hiçde öyle değil.Küçük bir belde düşünün şirinmi şirin,güzelmi güzel,doğa harikası. 
   Çam ağaçlarıyla süslenmiş,son kırk yıldan sonra ilk defa dereleri akan su seslerinin,insanların ruhunu okşayacak cinsten melodi oluşturan sahilleri ile güzel koylarıyla,adeta insanı büyülüyen manzaralarıyla bir belde düşünün.
                        İnsanlarını düşünün bukadar güzel bir yere yakışıcakmı bilemiyorum ama sakın kusuruma bakmayın iki kategoriye ayıracağım bunları.

1.kategori:yapıcı,uygulayıcı,çalışkan,kahvehane sözcüğünden nefret eden,dedikodu yapmayan,günlük yaşantısında faydalı işlerle uğraşan,üretken olan,halkın sorunlarıyla ilgilenen,doğa ile ilgilenen,çevre temizliği ile ilgilenen,etrafındaki yardıma muhtaç insanlarla ilgilenen bir topluluk düşünün.İyilik misali tam anlamı ile idealist bir ortamda çalışan insanlar diyelim.

2.kategori:haset,fesat,dedikodu yuvasına gelmiş kahvehaneler,eleştiri ortamlarının odak noktası olmuş ikili üçlü masa sohbetleri,kıskançlıklar,çekememezlikler,yenişememezlikler,kin beslemeler,yapılan işleri beyenememezlikler,bananecilikler,bahanecilikler,ara bozuculuklar,nifakçılar diye düşünün.Buda bu yazının ikinci kategorisidir.

Bunu yazarken size anlatmak istediğim şuydu:yazımın 1. kategorisi Avşa Adasının vitrini olan avşanın  güzelliğini düşünerek ele almak istedim.Bu güzelliği götürüp bir vitrine koydum.Bu vitrinde türk malıdır dedim.
          2. kategoride ince eledim sık dokudum bir vitrine yerleştirdim.Grafitti yazısı ile vitrinin ön cephesine yazı yazdım ÇİN malıdır ne alırsan bir milyon dedim.

BU GÜNLÜK  KONUM EKMEK PARASI

Evet ekmek parası,geçim nafakası,gündelik geçim,pazar alışverişi,kasap,manav,market parası,giyim kuşam,odun,kömür,elektrik,su daha aklıma gelen herşey ancak para kazanarak bu giderleri karşılarız.
   Buraya kadar tamam şimdi diyeceksinizki zaten biz bunları maaşımızla,emekli maaşımızla,dükkanlarımızdan kazandığımız parayla,tarladan aldığımız ürünle zaten bunları ödüyoruz.Buda tamam.
   Ama bunların dışında bir ortam varki bunları sizinle paylaşmak isyorum,çünkü bu ortamla bire bir ilgiliyim.

Benim doğup büyüdüğüm yer çok şirin bir ada AVŞA ADASI kışın ayrı güzel,yazın ayrı güzel ben adeta avşa'ya aşığım,adeta cennetten bir köşe gibi.
    Bizimde geçinmek için yani başlıktaki ekmek parası yazısında olduğu gibi.Yazları bizimde bu parayı kazanmak için uğraşımız var pansiyonculuk.Gemilerle gelen insanlara müstakil oda kiralıyoruz.Hemde odada herşey var,mesela Tv,sıcaksu,mutfak,banyo(wc)gardrop ,masa,sandalye,mangal,eşya.Daha aklına ne gelirse hepsi içinde.Gelen turistlere çok ucuza kiralıyoruz.Balıklama atlayıp on günlük ve bazende aylık oda tutuyorlar.O gece odada kalıyorlar sabah olunca ellerinde bavul kapıya dayanıyorlar paralarını istiyorlar.Ne olduğunu sorduğumuzda da, suyunuz yok diyorlar.Bizde çeşmeler akıyorya hani su yoktu diyorsakta nafile.Çünkü adamların dediği ne suyu kardeşim musluklardan deniz suyu akıyor siz buna sumu diyorsunuz diyorlar.Çok tuzlu.Şimdi gelelim bu güne sayın avşa belediye başkanı ben şimdi sayenizde tatlı suya kavuştum,evimde denizden arıtılmış tatlı su akıyor,musluktan hem su içiyorum hemde herşeye kullanıyorum.Bir gece bile bizim pansiyonda kalmayan misafirler şimdi 2010'da ne bahane bulacaklar.Çünkü artık çeşmeden tuz akmıyor tatlı su akıyor.

Şimdi size sesleniyorum abiler ablalar siz ne diyeceksiniz daha hala bu şeker gibi suyu kabullenemeyecekmisiniz yoksa var olanı inkarmı edeceksiniz.Gelin başkanımıza destek olup hep beraber adamızı güçlendirelim.Yerli yabancı turistleri daver edelim.Bizimde artık içme suyumuz var diyelim.Su sorunu bizim için bir milat olduğunu düşünerek.

DAHA NİCE GÜZEL OLAYLARA HEP BERABER.
                         SU GİBİ AZİZ OL  BAŞKAN               SAYIN CEVDET ÇAĞLAR BAŞKAN

EŞİT BİR YAŞAM

Geçen günler Avşa adasında yapılan anons  üzerine hemen eve gidip televizyonu açtım.Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar çıkacaktı.Saat 4.30'da başlayıp 6.30'da bitecekti.Saat nihayet 4.30 olmuştu.Ve program başladı.Programın adı eşit bir yaşamdı.Ve nihayet Belediye Başkanı Cevdet Çağlar çıktı.1 saat kadar konuştu.

Konuşmayı sonuna kadar dinledim.Konuşmanın sonunda Avşa Adasını anlatan bir vtr çıktı.Hayatımda Avşa Adasını bukadar güzel anlatan bir vtr görmemiştim.Program boyunca spiker adanın güzellikleri karşısında resmen kekeliyordu.

Ama Avşa Adası Belediye Başkanımız Cevdet Çağlar hiç kekelemeden,heyecanlanmadan,utanmadan,dürüst ve adaletli bir şekilde Avşa Adasında yapılan projeleri,çalışmaları,özellikle su arıtma sistemini anlatıyordu.Zaten kekeliyecek yada utanacak ne vardıki?Herşey doğru ve gerçekti.

Ben yine Avşa Adası Belediye Başkanımız Cevdet Çağlar'ı kutlar ve diğer Tv ve Radyo programlarında yer almasını  ister ve diğer projelerinde başarılar dilerim.

NOT:
       Özellikle başkan Çağlar her yaz Avşa Adasında özürlülere vermiş olduğu maddi manevi destekten dolayı kendi adıma şükranlarımı sınarım.2010 yazında özürlü vatandaşlarımıza  desteğini vereceğinden hiç kuşkum olmadığını belirtir ve başarılar dilerim..

BİR GÜN BİZİMDE TEKERLEKLİ SANDALYEYE MUHTAÇ OLMAYACAĞIMIZA KİM GARANTİ VEREBİLİR.

ARKADAŞLAR ADA İLE İLGİLİ VTR'Yİ MERAK EDİYORSANIZ  www.avsa360.com ADRESİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

BİR YÖNETİCİNİN BİYOGRAFİSİ

Sevgili avşalı halkı ve saygı değer tatilcileri�.

Avşada renkli bir kişilik ve Atatürk ilke ve inkilaplarına saygılı bir yönetici bir belediye başkanı önce esnaflık,sonra mütahitlik,turizm derneği başkanlığı ve sonra muhtarlık nihayet belediye başkanlığı zaten belediyenin de kurucusu (7 haziran 1992) CEVDET ÇAĞLAR�ır.
18 yıllık belediye döneminden bugüne kadar 13 yıllık belediye başkanlığı yapmış ve adalı halkının saygısını kazanmıştır.
Dürüst kişiliği ile her kesin en sevdiği yönetici olmuş bunun yanı sıra adanın yaşanabilir hale gelmesini sağlamıştır.
(Örneğin muhtar olmadan önce köyde alt yapı şebekesi yoktu foseptik kuyuları herkesin denize girdiği sahillerin altına kazılmış şekilde kullanılıyordu.Düzenli bir su şebekesi yoktu.
Ciddi boyutta elektrik sorunu vardı. Adanın ulaşımla ilgili sorunları vardı. Adanın düzenli bir yolu yoktu. Adada yeterince dikili ağaç yoktu.)
Yollar (adanın doğal granit taşlarından yol yapımları gerçekleşmiştir.) çevre düzenlemeleri ağaçlandırma (yaklaşık 100.000 adet çam ağacının ekilmesi, ekili alanların orman bakanlığına devredilmesi) 
alanları alt kanalizasyon şebekeleri ,elektiriğin yer altına alınması en önemliside ulaşımın daha güvenli ucuza sağlanması için büyük arabalı vapurun belediye tarafından hibe yoluyla alınarak halkın hizmetine sunulması,Türkiyede ilk defa belde bazında deniz suyunun arıtılarak evlere içme suyu olarak verilmesi sağlanmıştır.

Bunun yanı sıra dere ıslah çalışmaları,yeni alt yapı şebeke çalışmaları,yeni yol düzenlemeleri yol yapım çalışmalarını yürüten ve hayata geçirmek için çalışan belediye başkanı CEVDET ÇAĞLAR a başarılar diliyerek dahada önemli projelere imza atması dileği ile�.?????
Arkadaşlar şimdilik yazdığım yazı ile yetinin pek yakında hem yazılarımla hemde orijinal resimler ile buluşmak dileği ile..
EMİR YILDIZ,

bu notun izinsiz değiştirilip pazarlanmamasını dilerim....

Not:Avşa Belediyesinin Denizden Arıtmış Olduğu Ve Saniyede 55 litre içme suyunun arıtılmış olduğu su havuzlarından biri.

İYİLİĞİN GALİP GELİŞİ 

Notırdamım kamburu Quasimado ama nasıl,bildiğim bir şey varki oda hayallerin ötesi bir şey Bir ülke düşünün insanlarının hepsinin kambur,hepsininin miyop olduğunu,olaylara yaklaşımının cahilce olduğunu düşünün.
 Fransa'yı düşünün,ingiltereyi düşünün yada avrupanın her hangi bir ülkesini düşünün. 
 Quasimado'nun ne kadar çaresiz olduğunu düşünün.Ülkelerin medenileşmiş avrupalıların sözde ileri gelenlerinin ne kadar yanlış yolda olduğunu biliyoruz.Bu anlatmış olduğumuz aydın kişiler ülkelerin ileri gelen bilim ve fen adamlarının kötülük tohumu olarak nitelendirdikleri  Quasimado'nun aslında ne kadar masum,insancıl,iyiliksever,duygusal yönden çok zengin olduğunu bilemiyorlardı.
 Quasimado dedik.O ülkedeki herkesin bir kamburu olduğunu yazımızın başında vurgulamıştık,bu ülkelerin aydın kişileride kendi aralarında kurmuş oldukları engizisyon mahkemelerinin doğrultusunda faaliyet gösterdiklerini düşünün.
 Ama aslında ne Quasimado'nun kötülük tohumları vardı nede kamburu olan insanlarının kötülük düşünceleri vardı nede miyop olan insanlarının yanlış gözle görmek istemedikleri birşey vardı.
 Bu hikayede Quasimado zincirlerini kırarak kötülüğe,dedikoduya,kulaktan duyma hurafelere,insanları birbirlerine düşürmeye  baş kaldırarak kiliseye sığınmış engizisyon mahkemeleri tarafından şeytan ilan edilmiş esmeraldaya nasıl sahip çıktıysa bu günümüzde hala kimse buna anlam verememiştir.
 Size kısaca bir hikaye özetledim.Bir tarafta iyilik,güzellik,cesaret,erdem ve kişilik olduğunu düşünün.
 Bir taraftada nifakçılık,ara bozuculuk,,iyi insanlara çamur atma,kınama,iftira atma,insanları şeytan gibi gösterme,dedikodu yapma ile insanları birbirine düşürmek.

Bu geçmişimizdeki bir hikayeydi.Ama bu günümüzdede hemen hemen her yerleşim alanında kurulmuş olan bir engizisyon mahkemesi bir Quasimado birde esmeralda vardır ama bunu o gözle görmek lazım.Eğer biz bu günümüzde bu gözle görürsek geçmişte olan bu hikayenin tezini çürüterek sırtımızdaki kambuu atarak,gözümüzdeki miyop gözlüğünüde atarak olaylara daha sağlıklı,daha çağdaş,daha medeni,daha uygar makacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
                Kamburda,miyoplukta,körlükte kutsal kitabımızda olduğu gibi çaresiz,aciz,biçare insanlara yakıştırılmıştır.
 Eğer 21.yy'da temiz hava solumak istiyorsak,yeşil bir doğada yaşamak istiyorsak,sağlıklı kaynaklardan beslenmek istiyorsak oturup biraz düşünerek kendimize iyi yöneticiler seçmeliyiz.Eğer biz bunu başarabilirsek ne engizisyon mahkemelerine,ne  Quasimado'ya nede esmaraldaya ihtiyacımızın kalmayacağına emin olabilirsiniz.

Düzenleyen Avşa Adası - 09 Haz 2010 Saat 09:54
Avşa Adası 2010
Yukarı Dön
avsa-avsa.com Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı avsa-avsa.com Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:00
Bir adalı olarak emir kardeşime tüm konularında katılıyorum.Bize söylencek söz bırakmamış elineağzına sağlık.Bu arada güzel avşa adası hakkında bilgi için adresimize sizleri bekliyoruz.
Adres: www.avsa-avsa.com
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.60